Biografija

 

Max Hozić je rodjen u Zagrebu, a djetinjstvo je proveo u Splitu, vise se zanimajuci za sport, nego za glazbu. Iako su ga nagovarali da se uclani u skolski zbor, cinilo mu se prikladnijim dobro se istrcati na skolskom igralistu. S godinama mu je glazba postajala sve vaznija te je sve vise vremena provodio upijajuci sve informacije vezane uz glazbu i slusajuci sve moguce stilove – od opere do metala. Sto je vise slusao, to je vise zelio cuti. Pjevati je poceo zabavljajuci sebe i susjede, koji su metlama veselo udarali ritam. Veliko zadovoljstvo predstavljao mu je odlazak na koncerte glazbenika koje je cijenio i pjevanje iz petnih zila. U jednom takvom zanosu uhvatila ga je prijateljica koja je inzistirala da se upise u neki zbor. Odluka je pala na Akademski zbor Ivan Goran Kovacic gdje se prvi put susreo s notnim zapisom i vokalnom tehnikom. Odusevljen cinjenicom da je okruzen ljudima slicnih interesa, odmah se upisuje u jos nekoliko zborova, izmedju ostalih i u najstariji hrvatski zbor HOKUD “Sloboda”. Honorarno pjeva i u HRT zboru.

 

2000. godine odlazi na audiciju za zbor u predstavi “Jesus Christ Superstar”, kazalista Komedija. Primljen je kao jedan od apostola. To mu je ujedno i prvi susret sa mjuziklom, koji ga odusevljava. Pocinje skupljati razne video i audio materijale i sve vise proucavati ovu glazbenu formu, posebice nacin pjevanja.

 

2001. godine s grupicom entuzijasta postavlja mjuzikl “Ars Cafe”, redatelja Igora Weidlicha. Nastupaju na festivalu SKAZ, gdje izazivaju odusevljenje publike i kritike, koja skrece pozornost na Maxov glumacki potencijal.
Istovremeno pocinje pjevati rock standarde u grupi “Nexus” s kojom ce sljedecih godina, uz redovite nastupe u klubovima, cesto nastupati kao predgrupa izvodjacima kao sto su Psihomodo Pop, Crvena Jabuka, Divlje Jagode…

 

2002. godine s novoosnovanim Zagrebackim umjetnickim studijem “Trn” postavlja mjuzikl “T.R.N.”, modernu verziju Trnoruzice, redatelja Igora Weidlicha. Nastupaju na mnogim pozornicama, ukljucujuci i kazaliste Tresnja. Sudjeluju u humanitarnoj akciji “Za korak siguran”, uz Tonija Cetinskog i Prljavo Kazaliste. U duetu sa Soma dolara snimaju pjesmu “Za korak siguran” koja postaje jedan od zastitnih znakova kampanje.
Upisuje glazbenu skolu, odjel solo pjevanja, kod profesorice Kristine Beck – Kukavcic i pocinje otkrivati jedan sasvim nov glazbeni svijet – svijet klasicne glazbe. Istovremeno putuje na razne seminare vezane uz pop, rock, soul i mjuzikl.

 

2003. godine na audiciji za mjuzikl “Kosa” (Hair), Ragni/Rado, pod redateljskom palicom Vlade Stefancica, koja je okupila 200-tinjak pjevaca od kojih su mnogi poznati siroj javnosti, izborio je dvije jake uloge – Bergera i Woofa.
2004. godine uslijedila je audicija za legendarnu predstavu “Gubec Beg”, Krajac/Metikos, ovaj put u reziji Damira Loncara i Igora Mesina. Dobio je ulogu mladog, raspjevanog Gjure Mogaica i dijeleci je sa Giulianom nastavio niz koji su zapoceli Miro Ungar i Ivo Pattiera.
Snima probne snimke za mjuzikl “Grgur” Zdenka Runjica, upijajuci mnoge korisne savjete cijenjenog glazbenika.
Prikljucuje se klapi Grdelin s kojom sudjeluje u snimanju pjesama za Bozicni CD “Dosli smo vam kolendati” u izdanju Aquarius recordsa.

 

2005. godine, kolegica i prijateljica iz “Kose”, Nera Stipicevic, upoznaje ga s Edom i Adijem Mulahalilovic; skladateljima koji su se proslavili u Finskoj, gdje su s raznim izvodjacima snimili dvadesetak albuma i koji su s Maxom odmah pronasli zajednicki jezik.Nakon temeljite pripreme, konacno je krenulo snimanje albuma, ciji su kompletni autori Edo i Adi Mulahalilovic. Album sniman vise od godinu dana obiluje zahtjevnim melodijama sirokog vokalnog raspona, smislenim tekstovima te gostima, od kojih treba istaknuti violinskog koncert majstora Mariborske filharmonije, Sasu Olenjuka (Pavarotti, Domingo), i legendarnog Radu Serbedjiju u pjesmi “Mi smo sampioni ljubavi”.

 

2006. godine u Ljubljani snima spot za pjesmu “Varas me, varas” u produkciji Q Entertainment Group-a. Reziju potpisuje Matt, scenarij su slozili Matt, Tomi Cegnar i Max. Spotu je svoj glumacki doprinos dala mlada i atraktivna Rijecanka Vedrana Linardic, koja medju mnogim priznanjima ima i ono za Miss fotogenicnosti na nedavno odrzanom izboru Model of the Universe u Gani. Mnogobrojna ekipa, pojacana stilistima Nikicom i Vjekom (“eNVy room”) te sveprisutnim fotografom Goranom Katicem, dobro se zabavljala koristeci sve blagodati modernog talijanskog hotela “Domina”.
 
Nakon toga Max je otputovao u Sarajevo gdje je zapocelo snimanje spota za pjesmu “Mi smo sampioni ljubavi” u reziji poznatog filmskog redatelja Pjera Zalice (“Gori vatra”, “Kod amidje Idriza”). Kao gost u pjesmi i spotu pojavljuje se Rade Serbedzija, te Edo i Adi Mulahalilovic, autori i producenti Maxovog albuma. Snimanje je zavrseno nakon dva isrpljujuca dana provedena uglavnom na temperaturama ispod nule. Za 4 minute spota, na mnogobrojnim je lokacijama snimljeno vise od 200 minuta materijala.
Max je sa pjesmom “Varas me, varas” nastupio i na internacionalnom festivalu “Euro Pop 2006″ u Zenici, te u konkurenciji izmedju 20 izvodjaca iz 15 europskih drzava osvojio nagradu za najbolju glazbu.
Usavrsava se radeci sa poznatom opernom pjevacicom, sopranisticom Ljiljanom Molnar Talajic.
Sa bendom P.R.O.G. radi projekt Dream Theater Tribute iz ljubavi prema glazbi Dream Theatera.

 

2007. godine Max nastupa u Budvi na Music Festival Budva sa pjesmom “Opasna po zivot”, autora Ede i Adija Mulahalilovic. Odlazi na audiciju za mjuzikl “Tri koraka do osmijeha”, Toni Eterovic/Marina Andjelkovic, u reziji Borisa Kovacevica i dobija glavnu ulogu Kristijana.
 
Usavrsava se radeci sa Annemarie Zeller, vrsnom pedagoginjom i profesoricom na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Graz.

 

2008. godine aktivno sudjeluje na seminaru iz solo pjevanja koji je odrzao uvazeni americki pedagog Marvin Keenze.
Potpisuje za Dancing Bear pod cijom se etiketom album ocekuje u 2008-oj godini.
Nastupa na prvom CMC festivalu u pulskoj Areni sa pjesmom “Mi smo sampioni ljubavi”.
Putuje u Budvu i nastupa na festivalu Pjesma Mediterana sa pjesmom “Amanet”.
Na medjunarodnom festivalu Euro Pop u Zenici sa pjesmom “Nema mi lijeka” osvaja nagradu za najbolju interpretaciju.
Snima spot za pjesmu “Ti si ruza”, autora Ede i Adija Mulahalilovic.

2009. godine izlazi dugo očekivani album “Sampioni ljubavi” u izdanju Dancing Beara.
S pjesmom “Ja zivim za tebe”, Ede i Adija Mulahalilovic nastupa na festivalu Melodije Mostara.
U Sibeniku nastupa na festivalu dalmatinske sansone s pjesmom “Dovidjenja more” autorice Ivane Buric. Pjesmu izvodi u duetu s mladom splitskom pjevacicom Ksenijom Varvodic.

 

2010. godine nastupa na festivalu Melodije Mostara s pjesmom “Poljubi me za kraj” za koju je glazbu napisao Toni Eterovic, a tekst J. Radulovic te osvaja nagradu za najbolju interpretaciju.
Na festivalu Hrvatski pleter nastupa sa pjesmom “Domovino moja” u duetu sa Vinkom Cocom.
Snima pjesmu “Neka svima bude raj” koju je napisao Toni Eterović te nastupa na festivalu Bonofest.
Nastupa na Festivalu zabavne glazbe Zadar 2010 sa pjesmom “Bambi, bambina” za koju je glazbu napisao Toni Eterovic, a tekst Igor Lokas.
Na večeri talijanske kancone Bella Italia – Šibenik 2011 nastupa sa pjesmom “Io vado via” u duetu sa Ksenijom Varvodić.
Sudjeluje kao koautor, glumac i pjevač u predstavi „Svi smo mi isti“ u Gradskom kazalištu Poreč, u režiji Katje Restović.

 

2011. godine na festivalu Melodije Mostara nastupa sa pjesmom “Bolje da mi srca nema (S nekim sanjati)” te osvaja 2. nagradu strucnog zirija. Takodjer nastupa na festivalu Pitomaca 2011. Tekst za pjesmu je napisao Baksa-Čeči, a glazbu Toni Eterović. Za istu pjesmu snima i spot koji rezira Dario Godič, Cinematix studios.
Nastupa na festivalu Hrvatski Pleter sa pjesmom “Glas za pravdu”.
U suradnji sa Renatom Sabljak i zborom “Josip Kaplan” snima pjesmu “Kad ljubav daš” koju je zbor “Josip Kaplan” objavio na istoimenom albumu za Aquarius Records.
Odlazi na festival Šibenska šansona i nastupa s pjesmom Tonija Eterovića “Ništa novo”, a u večeri talijanske kancone “Bella Italia” sa pjesmom “Su di noi”.
Slijedi nastup na festivalu Zlatne žice Slavonije – Požega 2011 sa pjesmom “A bila mi draga” koju je napisao Vlado Smiljanić.
Na revijalnoj večeri festivala Krapina 2011 pod nazivom “Popevke zanavek” izvodi pjesmu “Popevka za kaj” (Lj.Koščec – I.Robić – S.Mihaljinec) koju je davne 1989. izveo legendarni Ivo Robić.
U Super Murrey Theateru u Salt Lake Cityju održava svoj prvi samostalni koncert u Americi pod nazivom “Traveling Through Europe” te snima spot za pjesmu “Nema čuda” kojeg režira Elvis Hadžić.
Na Međimurskom festivalu zabavne glazbe MEF 2011 u Čakovcu sa pjesmom “Ne daj Bože da me ona zavoli” Tonija Eterovića i tekstopisca Leonardo Baksa Čeči osvaja nagradu za najbolji tekst.

2012. godine pjeva ulogu princa u predstavi “Kraljevna na zrnu graška” Gradskog kazališta Poreč koju režira Katja Restović.
Pjesmom Vladimira Miklera “Ponos domovine” nastupa na natjecateljskom dijelu festivala Hrvatski pleter, a u revijalnom nastupa sa pjesmom “Hrvatski vitezovi” koju pjeva zajedno sa Draženom Žankom i Ivanom Mikulićem.
Na CMC festivalu u Vodicama se predstavlja sa pjesmom “Nema čuda” za koju je muziku i tekst napisao Elvis Hadžić, a aranžman Toni Eterović te objavljuje spot za istu pjesmu. Spot je režirao autor pjesme Elvis Hadžić, a sniman je u gradu Salt Lake City gdje je Max u suradnji sa američkim glazbenicima snimio 3 pjesme za nadolazeći album.
Nastupa na festivalu Pitomača 2012 sa pjesmom “Samo moja” na kojoj također gostuje vokalna skupina Đurđevčice te osvaja 1. nagradu publike. Tekst i muziku napisao Tomislav Tišljar, a aranžman potpisuju Tomislav Tišljar i Toni Eterović.

Na Festivalu krapinske popevke – Krapina 2012 u večeri Popevke zanavek u pratnji zbora “Ilirci” izvodi pjesmu “Sinek, sinek”, legendarnog Kiće Slabinca, a u večeri Novih popevki izvodi pjesmu “Mlečne senje” za koju je glazbu i aranžman napravio Toni Eterović, a tekst Ante Muštra.
U obnovljenoj predstavi “Gubec beg” u kazalištu Komedija, koju ovaj put režira legendarni Vlado Štefančić, ponovo radi ulogu Gjure Mogaića.
Nastupa na Zagrebfestu sa pjesmom “Ispod tvoje jakne” za koju je glazbu napisao Vladimir Kočiš Zec, tekst Leonardo Baksa Čeči i aranžman Toni Eterović.

2013. godine objavljuje singl “Ja te volim” kojeg je napisao Jasenko Horvat.
Debitira na Splitskom festivalu sa pjesmom “Srca od kamena” za koju su glazbu i tekst napisali Darko Bakić i Marijo Luketa, a aranžman Igor Ivanović. Za istu pjesmu snima spot u suradnji sa firmom Asta Studio.

Srca od kamena

Odlazi na Šibenski festival gdje u Večeri internacionalne glazbe nastupa s pjesmom “Hold me now” Johhnyja Logana s kojom je Logan 1987. pobjedio na Eurosongu. U Večeri novih skladbi u suradnji sa mandolinisticom Sanjom Vrančić (Sanius Verantius) izvodi pjesmu “Otok” za koju je glazbu i aranžman napisao Toni Eterović, a tekst Leonardo Baksa Čeči.
Nastupa na Krapinskom festivalu gdje u večeri Popevke zanavek u suradnji sa kvartetom Gubec pjeva pjesmu “Vužgi” koju je 1967. otpjevao Vice Vukov. U večeri Novih popevki autorski debitira sa pjesmom “Ne bi te smel senjati” za koju piše glazbu na tekst Davorke Plukavec.
U produkciji međunarodnog kazališta Cornerstone Arts, pod redateljskom palicom Richarda Monteza, glumi ulogu Jean Valjeana u mjuziklu “Les Misérables” tj. “Jadnici”.

Les Miserables, Jean Valjean

2014. godine nastupa na festivalu Melodije Mostara i pjeva pjesmu “Davno, davno” u duetu sa pjevačicom Elmom Burnić te osvajaju nagradu za najbolju interpretaciju. Glazbu je napisala Elma Burnić, tekst Lara Hajdarpašić, a aranžman Toni Eterović.
Sa klapom Godimenti snima navijačku pjesmu “Nek se čuje Lijepa naša” za koju je glazbu napisao Toni Eterović, a tekst Branko Slivar.
Na Bonofestu nastupa s pjesmom “Vjeruj” u čast pokojnog Vinka Coce.
Kao narator pojavljuje se u predstavi “Carevo novo ruho” redateljice Katje Restović.

Sa Pamelom Ramljak u Večeri internacionalne glazbe, revijalne večeri Šibenskog festivala, nastupa s pjesmom “Gente di mare” s kojom su 1987. na Eurosongu pobjedili Umberto Tozzi & Raf.
10460706_612737832180175_8077386415596593634_n
Na Krapinskom festivalu nastupa s pjesmom “Kam prešla si” za koju piše glazbu, a stihove Davorka Plukavec.
U duetu s pjevačicom Tatjanom Tolić nastupa na festivalu Krijesnica s pjesmom “Tuj sem na svom” koju su napisali Toni Eterović i Miljenko Hršak.
U suradnji s Tonijem Eterovićem piše glazbu za pjesmu “Samo noćas” za koju potpisuje i stihove. S njom nastupa na festivalu MEF te osvaja nagradu za najbolji aranžman.

2015. u koprodukciji Kazališta “Komedija”, Studija Kubus i Plesne udruge RI DANCE – RIJEKA nastupa u mjuziklu “Legenda Ružice grada” u ulozi Marka, autora Andrea i Dean Kopri, a režiju potpisuje Robert Bošković.
Nastupa u revijalnoj večeri Krapinskog festivala sa pjesmom “Katarinčice”(Đ. Jusić – J. Stubičanec – Đ. Jusić).
Objavljuje duet sa Kemalom Montenom “Otkako te nemam”. Autor glazbe i stihova je Elvis Hadžić, a aranžman je radio Toni Eterović. Spot je sniman u Poreču i okolici, a režirala ga je Katja Restović. Zanimljivosti su da je to posljednja pjesma koju je Kemal Monteno snimio, a u spotu trenutak kada Max u potpunosti šišanjem mijenja svoj imidž.
033aPOTPIS

2016. objavljuje singl “I ovaj život“, obradu Al Banove pjesme “E la mia vita”, za koju piše tekst te je izvodi na Šibenskom festivalu.
Nastupa u mjuziklu Dražena Žanka i Ivice Krajača “Mirakul” i glumi ulogu Zorzija Balbija, zapovjednika obrane Sinja.
15391536_987800047990591_8236613234204540792_o

2017. nastupa na CMC festivalu s pjesmom “Šta bude da bude“. Tekst i glazbu je napisao Elvis Hadžić, a aranžman Toni Eterović. Snima spot za istoimenu pjesmu u kojem se pojavljuju koreografkinje i plesačice Andrea Solomun i Ema Janković iz &M Dance Company.
stabudedabudecrop

Nastupa na festivalu Pitomača sa pjesmom “Tu ostajem” za koju glazbu piše Toni Eterović, a tekst Leonardo Baksa Čeči.
Na Šibenskom festivalu izvodi pjesmu „Dajem sve za nas“ autora Darka Bakića dok je aranžman napravio Zvonimir Dusper Dus. Za istoimenu pjesmu snima i spot u režiji Davora Flama dok je za kameru zadužen Boytronic. Spot je rađen kao svojevrsna posveta filmu Groundhog day tj. Beskrajan dan.
dajem sve za nas

2018. već tradicionalno odlazi na Večeri dalmatinske šansone u Šibenik gdje u Večeri internacionalne glazbe izvodi pjesmu “Gente di mare” u duetu sa Sašom Jakelićem. U Večeri novih skladbi izvodi pjesmu “Ti si kraljica” za koju je glazbu radio Darko Bakić, tekst Luca, a aranžman Vedran Baotić. Za pjesmu također snima spot u režiji Tomislava Povića. U spotu je glavnu ulogu “kraljice” odglumila Vanda Winter.
20180820_154147

TWITTER

Loading